سبک شناسی (مقدمه)
هنر اول (موسیقی) همیشه تاثیر بسیار زیادی بر زندگی ما انسانها داشته است. ما از شنیدن و نواختن سازهای موسیقی لذت زیادی میبریم. حال اگر نسبت به آنچه که میشنویم و مینوازیم شناخت بیشتری پیدا کنیم، لذت دوچندانی هم از آن خواهیم برد. علاوه بر این درک و دریافت بهتر و بیشتری هم از آن خواهیم داشت. از این رو باید به خوبی انواع ژانرها و سبکهای موسیقی را بشناسیم.
در ادامه قصد داریم به این موضوع بپردازیم.
سبک و ژانر در موسیقی به منظور تفکیک و تمایز بین موسیقیهای مختلف به وجود آمده است. تفاوتهایی که انواع موسیقیهای مختلف با هم دارند باعث پیدایش ژانر در موسیقی میشود. این تفاوتها در عناصر سازنده هر کدام از این موسیقیها وجود دارد که شامل سازبندی، دلیل ساخت قطعه موسیقی، مدت زمان قطعه موسیقی و فرم صدا دهی سازها و البته فرهنگ یا کشور مبدا آن میشود.
سبکهای موسیقی با یکدیگر تفاوتهای بسیاری دارند و معمولا هنرمندان با اهداف به خصوصی، در ژانر مورد نظر خود یک اثر را خلق میکنند.
آثاری که در سبک پاپ وجود دارد برای سطح گستردهتری از مرم تولید میشوند و آثار یک هنرمند و خوانندهی پاپ مخاطبان بیشتر و وسیعتری در سطوح مختلف جامعه دارد.
آهنگساز یا نوازندهی سبکهای راک و متال، معمولا با هدف اعتراض و بیان خشم و گاهی اوقات غم خود شروع به ساخت یک آهنگ یا آلبوم می کند. در نتیجه هر ژانری شاخصههای مختلف و مربوط به خود را دارد.
یک سری از سبکها دارای زیرسبک (subgenre) نیز هستند و به شاخههای مختلفی تقسیم میشوند. برای مثال ژانر موسیقی الکترونیک شامل زیرسبکهایی مانند EDM (موسیقی رقص الکترونیک Electronic Dance Music)، امبینت (Ambient)، نیو ایج (New Age) و… میشود.
همچنین در چند دههی اخیر برخی از ژانرها با یکدیگر ترکیب شدهاند و دارای المانهای مشترکی از یکدیگر هستند. ترکیب و آرایش سازهای مورد استفاده در یک قطعهی موسیقی و همچنین فرم و روند ملودی در موزیک یکی از راههای شناخت ژانرها میباشد.
منبع: ویکیپدیا فارسی و انگلیسی
بدون دیدگاه