پخش ویدیو

مقدمه

در سال 1894، توماس ادیسون این چشم‌انداز رو داشت که دو تا از ماشین‌های خودش رو همزمان استفاده کنه. کینتوفون و گرامافون، برای ضبط صدا و حرکت به طور همزمان. او سعی کرد از یه نوازنده فیدل و دو رقصنده، در حال اجرای آهنگ فیلم بگیره. این احتمالا اولین تلاش برای ساخت یک کلیپ موسیقی یا به نوعی موزیک ویدیو بود. فیلم‌های مشابهی هم در دستگاه سکه‌ای به نام کینتوسکوپ نمایش داده شدن. این نوع ماشین بعدها در دهه 1940  با دستگاهی به نام Soundies بازگشت. و فرانسوی‌ها هم در دهه 60 اسکوپِتون Scopitone رو ساختن.

دهه 40 میلادی و فیلم کوتاه

در همین حال، music film رو پرده سینما به نمایش دراومد. در سال 1944، فیلم کوتاهJammin’ the Blues  با چندین زاویه دوربین، نورهای مختلف و جلوه‌های الکترونیکی، در زمینه موزیک ویدیو، به شکلی که امروزه می‌شناسیم، پیشگام بود. اسکار فیشینجر Oskar Fischinger ، موسیقی کلاسیک رو به شیوه‌های انتزاعی جدیدی به تصویر کشید که در اون شکل‌های رنگارنگ، با ملودی‌های راپسودی مجار_شماره_2 می‌رقصیدن.

دهه 50 میلادی و ظهور تلویزیون

در دهه 1950، تلویزیون تبدیل به محبوب‌ترین رسانه شد. ستارگان راک اند رول مثل چاک بری و الویس پریسلی، تو تلویزیون به نواختن گیتار و اجراهای پرشور و هیجان انگیز روی صحنه می‌پرداختن. بیتلز هم آثاری که روایت گری بیشتر داشتن رو پخش کرد. مثل ویدئوی پر رنگ و لعاب آهنگ سایکدلیک Yellow Submarine. یکی از محبوب‌ترین آهنگ‌های بیتلز که به شدت بین مخاطبان سر و صدا کرد. موفقیت موسیقی در تلویزیون و همچنین نیاز به نوآوری در صنعت موسیقی، منجر به ایجاد یه کانال تلویزیونی منحصر به فرد به اسم MTV شد. این کانال تو سال 1981 روی آنتن رفت و تا حد زیادی به فرهنگ پاپ دهه80 تأثیر گذاشت. با موزیک ویدیوهای ستاره‌های قدیمی و جدید موسیقی اون زمان، مثل دیوید بووی، مدونا و مایکل جکسون.

مایکل جکسون و گران قیمت‌ترین موزیک ویدیو !

جکسون در اون زمان گرون‌ترین بودجه رو برای موزیک ویدیوی « Thriller» هزینه کرد. یک میلیون دلار آمریکا! بودجه برای موزیک ویدیوها حتی بیشتر شد. تا اینکه MTV برنامه‌های خود رو بیشتر به reality shows تغییر داد .در اواخر دهه 90، به لطف تکنولوژی و کامپیوتر، قیمت فناوری کاهش پیدا کرد. نرم‌افزارهای ادیت، برش و ویرایش کلیپ‌ها رو خیلی آسون‌تر، و آزادی عمل و خلاقیت بیشتری رو ایجاد کردن.

نقش اینترنت و پلتفرم‌های فضای مجازی

پلتفرم‌هایی مانند یوتیوب سانسور و محدودیت‌های رسانه‌هایی مثل تلویزیون رو نداشت و خیلی زود جایگزین اون شد. امروزه انواع جدیدی از موزیک ویدیوها با استفاده از واقعیت مجازی و هوش مصنوعی به وجود اومدن. داستان‌سرایی اغلب تو دنیای موزیک ویدیو به طور چشم‌گیری در حال دیجیتالی شدنه.

سخن پایانی

سخته بخوایم بگیم که در آینده چه اتفاقی برای موزیک ویدیو خواهد افتاد. اما مطمئناً دیدن اینکه مردم، با این شکل هنریِ همیشه در حال پیشرفت چه خواهند کرد، هیجان انگیز خواهد بود!

پلی‌لیست سبک موسیقی R&B در کانال تلگرام آکورد:

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *